h1

Mihai Soica inventeaza si consacra expresia „mafia pixurilor”

Ianuarie 6, 2007

Primele dovezi despre jocul sifonului Soica au inceput sa curga inca din 1 noiembrie 2006.

In materialul semnat in Evenimentul Zilei, organ oficial al DIICOT, Soica scrie despre arestarea ziaristilor de la GAZETA pentru „constituirea unui grup infractional si santaj calificat, pentru evaziune fiscala si spalare de bani” – desi acuzatia de „spalare de bani” va aparea oficial mult mai tarziu, iar cea de evaziune fiscala niciodata. Trompeta procurorilor stia insa dinainte cum trebuie pregatit terenul, prin aruncarea in mass-media a unor informatii controlate.

Soica lanseaza cu aceasta ocazie si sintagma „mafia pixurilor„, pe care o va repeta ulterior obsesiv in articolele sale. De asemenea, intreg articolul se refera la „santajistii” de la GAZETA, desi, vorba lui Romeo Couti, justitia era departe de a se pronunta.

Soica, beneficiind de complicitatea procurorilor, lanseaza pe piata inclusiv informatii pe care nu le stiau nici avocatii, anume posibile plangeri ale lui Iulian Dascalu si Cozmin Gusa, alaturi de crampeie din declaratiile celor arestati. Actiunea concertata de DIICOT si instrumentul Soica se numeste „darea in vileag in mod controlat a unor informatii din dosar, in faza de instrumentare a dosarului„.

Intrebari pentru Mihai Soica:

– cat a primit pentru promovarea expresiei „mafia pixurilor„? Este o inventie proprie sau este o expresie clocita in laboratoarele DIICOT, el fiind doar exponentul ei public?

– care sunt magistratii la care a avut acces si cum de a avut acces numai si numai el la anumite informatii? Aceasta intrebare e retorica, avand in vedere ca singurii din sistem erau judecatoarea Ariana Ilies si procurorii Daciana Deritei si Mircea Hrudei.

Intrebare pentru cei care au instrumentat cazul:

– este normala scaparea de informatii controlate catre presa, exclusiv in favoarea acuzarii?

– cine este autorul acestui proiect, de a se controla opinia publica prin informatii directionate controlat, in special prin instrumentul Mihai Soica, si apoi de a se utiliza imaginea in opinia publica pentru prelungirea arestarilor?

Pentru Romeo Couti:

– ce atitudine a luat Asociatia Profesionistilor de Presa – Cluj – APPC in acest caz, in care un ziarist clujean, Mihai Soica, transmite opiniei publice informatii controlate dinspre partea acuzarii si introduce in mentalul colectiv sintagme precum „mafia pixurilor” sau „santajistii de la GAZETA„, fara ca justititia sa se pronunte? Exact ceea ce invocati dumneavoastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: