h1

Soica isi incepe recitalul

Ianuarie 6, 2007

Mihai Soica, care s-a dovedit ulterior cea mai zeloasa trompeta a DIICOT, si-a justificat banii din prima zi. In primul material dedicat arestarilor celor de la GAZETA, publicat in Evenimentul Zilei, Soica scrie ” Trecut – Doi santajisti, fosti politisti„, desi nici la acea data, nici acum, nu a fost dovedit nici un santajist.

Tot in materialul respectiv, Soica publica parerile concurentei din presa locala. „Astfel de audieri s-au facut si la case mai mari. Nu e vorba de un atac la libertarea presei”, zice Ilie Calian, redactorul-sef al cotidianului „Adevarul de Cluj”.

In acelasi material al lui Soica, Mihai Gotiu, redactorul-sef al „Ziarului Clujeanului„, afirma ca metodele jurnalistice „mai putin ortodoxe” practicate de cei de la „Buna Ziua, Ardeal” erau cunoscute de cititori, dar si de reprezentantii firmelor. Intre ghilimele sunt cuvintele lui Gotiu, posibil ca Soica sa le fi interpretat dupa interesul sau.

In fine, presedintele Asociatiei Profesionistilor din Presa-Cluj (APPC), Romeo Couti, a declarat ca nu comenteaza evenimentele pana cand nu se va pronunta justitia.

Intrebare pentru Ilie Calian:

– care sunt exemplele de „astfel de audieri” efectuate la case mai mari?

– de ce considera ca ridicarea calculatoarelor si sigilarea redactiilor nu este un atac la libertatea presei? Cum considera ca pot fi publicate ziare cu calculatoare confiscate si redactii sigilate?

– cum ar trebui sa reactioneze redactiile celor de la GAZETA in cazul in care zeci de mascati ar confisca calculatoarele si ar inchide redactia Adevarul de Cluj?

Intrebare pentru Mihai Gotiu:

– are probe pentru afirmatiile sale referitoare la asa-zisele „metode” ale celor dela Buna ziua, Ardeal , sau cuvintele sale sunt simple speculatii?

– daca sunt simple speculatii, de ce manipuleaza?

Intrebare pentru Romeo Couti:

– pe cine reprezinta concret asociatia respectiva? ce credibilitate are? Spuneti-mi 5 actiuni reprezentative, primele 5, cele mai importante de la infiintare.

– conform logicii emise, inseamna ca nu comentati nici un fel de actiune in forta a organelor, pana nu se pronunta justitia? deci presa nu ar trebui sa comenteze in nici un fel abuzurile politistilor si procurorilor, pana la pronuntarea unei sentinte, chiar daca ar dura 5 ani? sunteti penibil.

Intrebari pentru Mihai Soica:

– este platit de structuri ale Statului sau isi face treaba pentru alte favoruri decat cash?

– este moral, in ambele situatii, sa fie ziarist?

– cand si-a facut ultimul control psihic si ce a relevat acesta?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: