h1

Calina Berceanu, prima impresie

Ianuarie 7, 2007

Calina Berceanu, corespondent la Cluj al ziarului Gandul a mancat paine si, probabil, invatat meserie de la Liviu Man.

In aceasta calitate, de corespondent la ziarul CTP, manipuleaza cu dizgratie momentul arestarilor in cazul GAZETA, din 30 octombrie, publicand o informare in Gandul, in 31 octombrie 2006 aparent corecta, in realitate tendentioasa.

„Aproape toti membrii” trustului de presa GAZETA au fost pusi sub urmarire blablabla, spune Berceanu. Poftim? care toti??? Procedeul e stalinist, „toti e hoti, chiaburii”.

A doua manipulare crasa a perceptiei opiniei publice este o mica poveste inserata in articol, despre un om de afaceri anonim care a contactat redactia Gandul si a spus ca a fost si el o tinta, la un moment dat, ca i-a fost frica, dar ca i-a trecut.

Calina Berceanu – intrebarea e simpla – de ce minti?

De ce ai mintit intr-un moment cheie, cand actiunea procurorilor s-a sprijinit exact pe amploarea mediatica? A fost o minciuna dezinteresata, a fost o eroare jurnalistica?

De ce ai scris ca „aproape toti membrii” trustului au fost pusi sub urmarire? ce inseamna pentru tine „membru al trustului” si cati sunt, in opinia ta? Ai rectificat aceasta informatie falsa, servita cititorilor tai, sau ai continuat pe acelasi drum?

Cum poti minti vizavi de acel personaj care ar fi contactat redactia „Gandul„? Redactia Gandul la Cluj esti TU, Calina Berceanu, si punct. Deci cumva exprimarea corecta este – ai stat la cafea (votca etc.) cu unul din sponsorii tai, si ati barfit un pic? Pentru ca, paradoxal, anonimul care s-a hotarat sa devina curajos a ramas tot anonim, ceea ce e cam mult, pentru inteligenta cititorului mediu de Gandul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: