h1

Gardianul intra in jocuri

Ianuarie 8, 2007

Gardianul a avut o atitudine si exprimare in cazul GAZETA pe masura tirajului.

Primul articol, de dupa arestarile din 30 octombrie 2006, este o mostra de ciorba facuta din oasele care nu s-au mancat cu o seara inainte. Ceea ce rezulta nu poate avea, evident, decat un gust dubios.

Gardianul da evidente rateuri atunci cand nu copie materialele din presa de provincie, si trebuie sa le documenteze prin munca cinstita – asta nu e un secret pentru breasla. Minciunile si manipularile sunt clare, inca din primul material.

Zicerile Gardianului se bazeaza, aproape in exclusivitate, pe minciunile unui personaj dubios, dat afara de la GAZETA de Oradea (acest lucru, important, nu este amintit nicaieri, Florin Cuc fiind o adevarata Ioana D`Arc), se pare exact pe motiv ca lua spaga, l-am numit pe Florin Cuc. Aflat in proces cu fostii sai sefi, Cuc isi revarsa toate gogosile unei publicatii care nu face nici cel mai mic efort sa le verifice.

Astfel, Gardianul, dupa ce ii ingramadeste pe toti cei arestati sub denumirea de „ziaristi”, desi unii sunt simpli angajati, vorbeste despre Dorel Vidican ca „fost sef al doi s`un sfert Cluj„, evident o minciuna, Vidican fiind profesor de istorie in trecut. A scrie insa despre un fost profesor de istorie nu aduce nimic spectaculos, si nici nu serveste scopului anchetatorilor, de a crea o umbra de ocultism in tot ceea ce inseamna GAZETA.

De asemenea, intocmai ca si Avarvarei la Cluj, Florin Cuc arunca pe piata, ca denuntatori pentru santaj, toate numele aflate probabil in agenda sa… telefonica. Sunt amintiti de-a valma politicieni, oameni de afaceri, functionari, desi unii dintre ei il acuza chiar pe Cuc, in mod direct, de astfel de practici.

Manipularea din Gardianul, asezonata cu iesiri la vremea respectiva pe Antena 3 ale aceluiasi Cuc, a servit excelent procurorilor, asigurandu-le „spatele” in ochii opiniei publice pentru actiunile de pana atunci si viitoare.

Era nevoie de demonizarea celor de la GAZETA in toata presa, nu contau mijloacele, important era sa se „prinda” imaginea de santajisti in gandirea maselor.

Nimic nu este intamplator.

Reclame

One comment

  1. […] blog Blog pe termen determinat, despre crime asupra constiintei in Romania « Gardianul intra in jocuri Pentru Dan Parcalab – 2 » Firul cu bulina rosie January 9th, 2007 Simpla […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: