h1

Asanarea breslei jurnalistilor…

Ianuarie 9, 2007

 Ciudata este utilizarea acestei formule tocmai in ziarul Gardianul

Intr-un material intitulat, fara putinta de interpretare, „Conducta cu santajati s-a spart la «GAZETA»„, Gardianul, sub semnatura incredibila „(Departamentul Eveniment-Investigatii)„, compileaza informatii referitoare la arestarile din 30 octombrie ale unor membri ai trustului GAZETA.

Important in acest caz nu este materialul in sine, ci faptul ca, servit pe un ton apocaliptic, a beneficiat de ingredientele necesare sa dea greutate scopului dorit de procurori.

Dupa probarea faptelor comise in Cluj, apar informatii…” sustine Gardianul, desi nu fusese probata nici o fapta, nici atunci, nici acum. Manipularea se cerea insa facuta.

Tribunalul Cluj a emis mandate de arestare doar (!!! – subl. hejduk)pentru cinci dintre cei sase ziaristi retinuti. Adrian Avarvarei, seful Departamentului Protectie interna al cotidianului „Buna Ziua, Ardeal“, a fost lasat liber pentru ca, in ultima perioada, a fost marginalizat in cadrul redactiei, astfel incat nu a putut participa la faptele colegilor sai.” Este frapant acel „doar„… Oare cum au gandit cei de la Gardianul plasarea acelui „doar„??? Probabil exista o norma de arestari care trebuia efectuate, iar procurorii, in bunavointa lor, au purces „doar” la arestarea a… Deci „organele are inima si e simtitoare, nicidecum nu face un abuz„. Creierii se cer spalati.
 

Motivele pentru care a mintit un intreg „departament eveniment – investigatii” in privinta a trei chestiuni, redate absolut fals, se pierd… Expresiile „seful Departamentului Protectie Interna al cotidianului „Buna Ziua Ardeal“, Ioan Otel„, „Dorel Vidican, fost sef al „doi s-un sfert“ Cluj” si amintirea ca „persoana santajata” a lui Ioan Oltean, deputat PD de Bistrita-Nasaud, sunt pur si simplu minciuni grosolane. Chiar si pentru Gardianul.

Era nevoie insa de crearea unei imagini publice oculte pentru cei de la GAZETA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: