h1

Firul cu bulina rosie

Ianuarie 9, 2007

Simpla demonstratie a eficientei colaborarii dintre Mihai Soica si procurorii DIICOT care instrumenteaza cazul GAZETA.

Sub semnatura lui Mihai Soica, Evenimentul Zilei, organ oficial al DIICOT, publica in data de 7 noiembrie 2006 un material care descrie extinderea cercetarilor in cazul GAZETA si catre Oradea. Nu revenim asupra informatiilor bazate pe sustinerile lui Florin Cuc, le-am acordat spatiu suficient aici.

Interesante sunt alte pasaje.

In primul dintre ele, Mihai Soica, referindu-se la audierile de la Oradea, consemneaza urmatoarele: „Scopul audierilor a fost acela de a afla mai multe informatii legate despre cine anume oprea publicarea anchetelor jurnalistice sau cine comanda ca materialele denigratoare la adresa persoanele care urmau sa fie santajate sa apara in publicatiile trustului.

Interesant! In primul rand, Mihai Soica stie care a fost scopul audierilor, desi nu fusese dat nici un comunicat oficial in acest sens. In al doilea rand, stie ca scopul audierilor a fost depistarea concreta a persoanei „care oprea” si care „comanda” aparitia materialelor, nicidecum existenta unei astfel de persoane. Deci procurorii au facut interogarile la Oradea cu decizia luata deja, ca exista o persoana „care oprea” si „care comanda” aparitia materialelor, urmand sa se procedeze doar la identificarea acesteia. Unde este in aceasta ecuatie prezumtia de nevinovatie? Fusese demonstrat pana in acel moment (nici pana acum…) ca era o persoana care „comanda” sau „oprea” aparitia unor materiale, in functie de anumite interese? NU! Dar procurorii luasera deja aceasta decizie, cu mult inainte. Si singurul care stia, era Mihai Soica. Firul scurt functiona din plin, da, in faza de instrumentare a cazului. Iar mass-media erau sub control.

Soica afirma in continuare: „Printre cei audiati se numara Adela Pop, de la Departamentul publicitate, sau reporterii Augustin Stanciu si Viorica Retegan.”. Iarasi, informatii venite pe firul scurt. Nici macar avocatii nu aveau habar cine sunt martori. Informatii din dosar erau plasate pe filiera cunoscuta catre Evenimentul zilei, organul oficial al DIICOT.

Si un amanunt interesant: „In ultimii trei ani, una dintre firmele trustul Gazeta, Token Media, a coorganizat „Galele Premiilor Presei Clujene”. In 2005 si 2006, manifestarile, boicotate de majoritatea jurnalistilor clujeni, grupati in Asociatia Profesionistilor din Presa – Cluj„. Soica se da de gol si publica o informatie esentiala. Faptul ca Asociatia Profesionistilor din Presa – Cluj – care prin vocea presedintelui Romeo Couti se solidarizase cu procurorii, respingand actiunea acestora ca un atac la libertatea presei – era la cutite cu cei din trustul GAZETA.

Apare, astfel, explicatia logica a comunicatului emis de Romeo Couti – nu le putea lua apararea unor ziaristi cu care se contrase in trecut. Nu putea trece mai departe de ranchiuna. A preferat sa-si abandoneze vitejeste colegii de breasla, reducandu-i la simpla imagine de adversari de comitete si comitii.

Domnule presedinte Traian Basescu, doamna Monica Macovei, este normala directionarea pe firul scurt, catre o parte a presei, catre concurenta, a unor informatii tendentioase despre acuzati, de catre acuzatori? Ce masuri veti lua in acest caz fata de subordonati, doamna Monica Macovei?

Mihai Soica si Romeo Couti, care este acea majoritate a ziaristilor clujeni prezenti in Asociatia Profesionistilor din Presa – Cluj?

Exista vreo recunoastere publica a acestei reprezentativitati, o recunoastere unanima, sau este o opinie pe care v-o transmiteti unii altora, cand va intalniti?

Evident, si in acest material Mihai Soica scrie: „mafia pixurilor„, probabil castigurile sunt in functie de numarul de aparitii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: