h1

Cine este delatorul Mircea Chertes

Ianuarie 10, 2007

Iata motivele pentru care Mircea Chertes, fruntas al PNL Cluj, consilier al primului ministru Calin Popescu Tariceanu, NU este anchetat de nimeni si NU i se va intampla nimic. Pentru ca ilegalitatile scoase in evidenta, la adresa sa, de GAZETA, sunt prea mari pentru a fi deranjat.

Mircea Chertes este unul din principalele instrumente politice din spatele bratului Justitiei in cazul GAZETA. Membru al PNL, consilier personal al premierului Calin Popescu Tariceanu. Medic de profesie.

Materialul integral a aparut in Gazeta de Cluj

La nici o jumătate de an după ce a câştigat alegerile locale, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a comis o gafă: a realizat un contract de asociere, fără nici un fel de licitaţie, tocmai cu o firmă a unui coleg de alianţă, liberalul Mircea Chertes, actualul Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, care a primit pe tavă afacerea „Parking Mărăşti„. Este vorba de un contract de asociere între firma lui Chertes, SC Parking Mărăşti SRL şi administraţia locală privind construirea unei parcări.

Ciudăţenii a la Chertes

Asocierea cu Mircea Chertes, candidatul PNL din toamna lui 2004 pentru Camera Deputaţilor, musteşte de ciudăţenii.Firma a fost înfiinţată cu două săptămâni înainte de a bate palma cu primăria. Preşedintele de şedinţă al CL din ziua în care s-a hotărât asocierea a fost Horea Uioreanu, actual deputat PNL de Cluj. Afacerea s-a perfectat fără licitaţie. Legea are, într-adevăr, această scăpare ce prevede că asocierile se fac la „libera înţelegere„. Facem menţiunea că, în cazul unei licitaţii, firma liberalului Chertes, nu ar fi avut nici o şansă. Municipalitatea ar fi avut însă de câştigat sub aspect financiar dacă s-ar fi organizat o licitaţie, unde interesul este ca fiecare investitor să ofere cât mai mult.

La vremea respectivă, investiţia a fost estimată la 2 milioane de euro, bani pe care Chertes ar fi trebuit să-i investească prin firma sa. Societatea nu era obligată în nici un fel să depună vreo garanţie pentru realizarea parcării. Dar oare ce bancă ar acorda un credit unei firme care are o activitate de numai câteva săptămâni? Ce a fost în capul lui Chertes? Răspunsul nu îl ştim, dar ştim că Horea Uioreanu are niscaiva acţiuni bancare.

Astfel, la vremea respectivă medicul veterinar Chertes, cu o firmă înfiinţată de abia cu câteva săptămâni înainte de asociere, fără nici un angajat pe firmă, fără nici o lucrare anterioară, a primit în încredinţare construcţia unui parking pe domeniul public. În septembrie 2004, la iniţiativa lui Emil Boc, Consiliul Local a votat asocierea dintre societatea Parking Mărăşti şi Primăria Cluj-Napoca.

Ce actiuni a demarat Primaria Cluj – Napoca pentru oprirea desfasurarii acestui „contract cu dedicatie” catre Parking Marasti SRL, firma cu implicare majoritara a lui Mircea Chertes?

Ce grad de coincidenta poate fi intre infiintarea unei societati si semnarea, dupa doua saptamani de la infiintare, cu exact acea societate, a unui contract de 2 milioane de euro, pe bani publici?

Domnule Mircea Chertes, domnule Horia Uioreanu, cam cat de des credeti ca in Uniunea Europeana, Germania sa zicem, un consilier al primului ministru isi infiinteaza o firma si, fara a depune nici un fel de garantii, fara a avea capital in conturi, sa primeasca drept cadou, de la municipalitatea celui de-al doilea centru urban, sa zicem Munchen, un contract pentru constructia unui parking in valoare proportionala cu bugetul german, sa zicem 10 milioane de euro?

Stimati alegatori, credeti ca „artizanii„, „baietii destepti” ai acestei „afaceri”, Horia Uioreanu, deputat PNL si Mircea Chertes, consilier din partea PNL al primului ministru, ar fi fost felicitati in presa germana, sau ar fi fost cercetati penal, pentru joaca cu bani publici ca in ograda proprie?

Domnule prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, cam care ar fi sansele ca, in Germania, un consilier al primului ministru, de profesie medic, sa-si infiinteze o firma de constructii cu sprijinul unui parlamentar din Bundestag si sa castige… nu sa castige, sa primeasca un contract pentru constructia unui parking de 10 milioane euro, fara licitatie, in Munchen, la doua saptamani de la infiintarea firmei, fara a i se solicita nici un fel de garantii si fara a avea bani in cont?

Daca considerati ca astfel de practici demonstreaza ca suntem pe drumul cel bun al edificarii unei societati democratice, liberale si in care concurenta libera intre participantii la jocul economic este motorul dezvoltarii – fie.

Daca considerati ca practicile si exemplul domnilor lideri ai PNL, Mircea Chertes si Horia Uioreanu sunt demn de urmat de un student, membru al TNL, si care doreste sa fie intreprinzator privat – fie.

Daca insa considerati ca nu este normal ca un consilier personal al dumneavoastra, Mircea Chertes, impreuna cu un deputat, Horia Uioreanu, din partidul dumneavoastra, PNL, sa frizeze in asemenea hal legile, de ce nu solicitati excluderea lor din Partidul National Liberal?

De ce nu luati pozitie vizavi de practicile acestora? Vi se pare normal ca sa fie inchisi ziaristi pentru ca au scris despre felul in care un consilier personal al dumneavoastra si un deputat pe care probabil nici nu-l stiti, dar e de la PNL, au incercat sa puna mana pe milioane de euro din bani publici, fara licitatie, pentru constructia unui nenorocit de parking?

Credeti ca este mai important confortul psihic al consilierului dumneavoastra personal, Mircea Chertes si al deputatului PNL Horia Uioreanu sau confortul psihic al nenorocitului de pensionar, care afla si el din presa cu ce se indeletnicesc mai marii?

Cum s-ar spune… in subsidiar, pe langa delimitarea politica si publica fata de practicile subordonatilor dvs. pe linie de partid, inclusiv purtarea prin inchisori a ziaristilor, va solicitam domnule prim ministru sa sesizati oficial organele de urmarire penala, pentru a face lumina in afacerea Parking Marasti.

Reclame

2 comentarii

  1. […] …Pentru ca dl. Costica Pocol, nederanjat de nici o institutie a statului, este un demn partener al lui Mircea Chertes, in afacerile descrise aici. […]


  2. 🙂Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: