h1

Santaj la Academia Catavencu?

Ianuarie 11, 2007

Alecu Racoviceanu este editorialist al ziarului Gardianul. In aceasta calitate, s-a implicat in diverse razboaie pe care respectiva publicatie le-a purtat cu diversi… 

Intr-unul din editorialele afectate acestui tip de divergente, Alecu Racoviceanu aduce o seama de acuzatii senzationale. Am redat mai jos esentialul:  

„Nicolae (Ioan Nicolae, patronul de la Asirom, InterAgro si fost posesor al Societatii Nationale “Tutunul Romanesc”- subl. hejduk ) nu are o viata linistita cu presa. De exemplu, acum ceva timp, in presa au inceput sa circule convorbiri inregistrate de Serviciul Roman de Informatii. Un ziar a publicat prima convorbire si apoi a stopat serialul pentru ca a incheiat un contract de publicitate de 100.000 de euro cu una dintre societatile lui Nicolae. Transcrierile respective au ajuns la Procuratura. S-a facut un pic de valva ca incepe un dosar penal si apoi s-a oprit. Noi ne-am interesat si stim in ce faza este acel dosar penal. Sa fi fost benefica pentru Ioan Nicolae asocierea cu Mihai Iacob?”

Singura publicatie in care am gasit inregistrarile de care vorbeste Racoviceanu este Academia Catavencu. Alecu Racoviceanu acuza, cu alte cuvinte, Academia Catavencu, in mod direct, de santaj.

Sesizam prin intermediul acestui blog DIICOT asupra denuntului scris si public facut de Alecu Racoviceanu fata de o un presupus santaj realizat de Academia Catavencu, la adresa omului de afaceri Ioan Nicolae, soldat cu incheierea unui contract de publicitate de 100.000 de euro.

Catre conducerea DIICOT: cerceteaza DIICOT aceasta acuzatie extrem de grava, facuta in scris si public de catre Alecu Racoviceanu, in „cotidianul nr. 1 de investigatii” din Romania?

In ce faza de instrumentare se afla dosarul? Daca s-a finalizat, ce masuri au fost luate?

Domnilor Mircea Toma, Liviu Mihaiu, Doru Buscu, Ioan T. Morar etc., in calitatea dvs. de sefi la Academia Catavencu, puteti face publica informatia daca aceasta publicatie este cercetata intr-un dosar de santaj, pe baza informatiilor furnizate de Alecu Racoviceanu?

Domnule Mircea Toma, in calitatea dvs. de luptator pentru o presa curata, libera, independenta, cunoasteti faptul ca Academia Catavencu, unde sunteti la varful ierarhiei, sa fi incheiat, ulterior articolului cu dezvaluirea convorbirilor telefonice ale lui Ioan Nicolae, un contract de publicitate cu una din societatile acestuia? Daca nu, cum va explicati faptul ca nu a aparut continuarea acelor convorbiri in Academia Catavencu, desi aceasta continuare a fost anuntata? Putem cerceta colectia Academiei Catavencu, pentru a vedea daca ulterior articolului cu convorbirile inregistrate a aparut in publicatie publicitate la una din societatile controlate de Ioan Nicolae?

Daca a fost incheiat acel contract de publicitate, confirmati suma de 100.000 de euro?

Daca toate acestea sunt adevarate, acceptati faptul ca moralitatea dumneavoastra de membru al societatii civile si de jurnalist are coloana vertebrala a unei vome? Chestiune care se aplica, evident, fata de toata conducerea publicatiei Academia Catavencu.

Doamna ministru Monica Macovei, se afla in instrumentarea subordonatilor dumneavoastra un astfel de dosar de santaj cu privire la publicatia Academia Catavencu? Daca nu, motivul il constituie berile de la Vama Veche?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: