h1

Raluca Crisan, analiza finala

Ianuarie 16, 2007

Pentru obtinerea unei imagini publice de „hoti„, „imbogatiti din santaj„, „bani publici pe cai necinstite„, cu varful de lance Mihai Soica, a prestat la organul oficial al DIICOT, Evenimentul zilei, si esalonul 2, respectiv reporterul Raluca Crisan.

Pentru ca lui Mihai Soica ii sunt rezervate cuvintele si expresiile grele, Ralucai Crisan i s-a repartizat, prin diviziunea muncii, realizarea unei compuneri scolare cu titlul „Trustul GAZETA, aspirator de bani publici„.

Subiectul este o ciorba reincalzita; pe aceasta tema, a cheltuirii banilor publici in mass-media din Cluj fiind scrise mai multe materiale in trecut, cu doze mult mai mari de pertinenta. Raluca scrie insa dupa o tema data, ei trebuie sa ii iasa subiectul asa cum i s-a solicitat – anume legaturile intre grupul GAZETA si institutiile locale.

Prin urmare, Raluca raporteaza in materialul ei merele la castraveti – altfel NU i se sustinea teoria. Teoria ei este cea din titlul articolului. Faptul ca aberatiile Ralucai Crisan nu trec de nivelul de compunere scolara reiese din primele explicatii articol: „Au fost comparate doua cotidiene, „Ziarul clujeanului” (apartinand trustului Publimedia International) si „Buna ziua, Ardeal” (al trustului Gazeta), respectiv doua saptamanale: „Clujeanul” (Publimedia) si „Gazeta de Cluj” (Gazeta). Ziarele Publimedia au fost alese pentru ca acesta este singurul trust care are pe piata clujeana atat un cotidian, cat si un saptamanal, la fel ca si Gazeta. „

Deci, conform Ralucai, daca Formula As si Evenimentul Zilei ar fi intr-un trust si Capital cu Ziarul Financiar ar fi in alt trust, atunci acestea s-ar putea compara pentru ca, nu-i asa, vorbim despre 2 saptamanale si 2 cotidiene. Penibila manipulare.

Ambele publicatii ale Mediapro au un continut de tabloid, Ziarul Clujeanului chiar cu un continut extrem de subiecte de tabloid, cum nici Libertatea nu cunoaste.

Cele doua publicatii ale trustului GAZETA sunt de investigatii in primul rand, de analiza. Dar Raluca, pentru ca trebuie sa ii iasa tema, compara merele cu castravetii.

Mai mult, gandindu-se probabil ca exagerarea prinde doar daca e facuta cu nesimtire, Raluca Crisan coboara pana acolo incat, pentru a justifica sume atrase in 2006 de publicatiile locale, vine cu cifre de tiraj din 2003 (!!!). Care este relevanta, pentru sume atrase de publicatii in 2006, a faptului ca in cazul saptamanalului Clujeanulpentru intervalul ianuarie-iunie 2003, media lunara de copii difuzate a oscilat intre 10.328 si 14.724„. Care este, relevanta, Raluca Crisan?

Dupa ce „demonstreaza” scolareste ce avea de demonstrat, Raluca Crisan reia, pentru final, expresia inventata de colegul ei Mihai Soicagrup criminal organizat„.

Deci lantul se inchide: ”aspirator de bani publici – grup criminal organizat„. q.e.d.

Stimata conducere a organului oficial al DIICOT, Evenimentul Zilei, cursurile de profesionalizare ale jurnalistilor dvs. nu presupun si invatarea de catre acestia al unui alfabet al tipurilor de publicatii?

Stimata conducere a organului oficial al DIICOT, Evenimentul Zilei, ati accepta o comparatie sau un studiu in privinta incasarilor din contractele cu institutii de stat, in care repere sa fie Evenimentul zilei si Ziarul Financiar pentru ca, nu-i asa, conform criteriilor de evaluare utilizate de angajata dumneavoastra Raluca Crisan si acceptate de dvs., ambele sunt cotidiene si fac parte din trusturi diferite?

Stimata conducere a Evenimentului zilei, organ oficial al DIICOT, ce opinie aveti, in profesionalismul dumneavoastra, despre profunda analiza a angajatei Raluca Crisan, realizata pe criterii atat de unice si de personale? Considerati ca ati manipulat suficient opinia publica prin articolul respectiv, sau v-ati facut de rusine in fata DIICOT?

Stimata Raluca Crisan, unde ai auzit tu de… cine ti-a vorbit tie prima data despre expresia „grup criminal organizat” si in ce context, de vreme ce aceasta expresie NU a fost utilizata la adresa arestatilor in mod oficial? De ce ai utilizat-o dumneata pentru a-i descrie in acest mod pe cei inchisi in dosarul GAZETA? Cu ce scop ai utilizat-o?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: