h1

Incep derapajele si la Romania libera, cu privire la cazul GAZETA

Ianuarie 19, 2007

Un caz interesant este cel al ziarului Romania libera.

Desi initial corespondentul sau la Cluj, Claudiu Padurean, relata relativ corect faptele in cazul GAZETA, de la un moment dat au inceput derapajele de la adevar si manipularile, pe tiparul binecunoscut al Evenimentului Zilei, organ oficial al DIICOT.

Un exemplu concret este acest articol, publicat la mijlocul lunii decembrie 2006.

Padurean incepe prin a spune ca „Dosarul Gazeta se ingroasa… cu noi dovezi” . Este o manipulare clasica a opiniei publice, realizata in nota EVZ Mihai Soica. Expresia „noi dovezi” presupune faptul ca, pana atunci, sa fi fost prezentate „dovezi„. Dar nu fusese prezentata nici o dovada. Prin urmare nu aveau cum sa apara „noi dovezi” fata de un fapt care pana atunci nu fusese dovedit absolut deloc (nici pana acum, de fapt…).

Imediat insa, aflam care este sursa acestei manipulari – evident, aceleasi „surse judiciare„, care au facut in permanenta jocurile in acest caz, inclusiv in mass media.

De aceasta data, „sursele judiciare” ii transmit pe firul rosu lui Claudiu Padurean ca deputatul PD Daniel Budas-ar fi folosit de ziarele si de revistele trustului in scopuri politice„. Prin urmare, conform „surselor judiciare„, respectiv procurorii care instrumenteaza acest caz, activitatea politica este ilegala. „Scopurile politice” sunt ilegale. Absolut penibil.

Manipularea este execrabila. Daca procurorii DIICOT procedeaza in stilul binecunoscut, de intoxicare si manipulare a presei, de la Claudiu Padurean asteptarile erau mai mari. Dar si Claudiu Padurean pune umarul la manipularile procurorilor si afirma ca „scopurile politice” sunt „ilegale„, iar cele ale deputatului Daniel Buda sunt de-a dreptul „dovezi„. Dovezi pentru ce? Nu mai amintim faptul ca, oricum, si aceste informatii sunt intoxicari execrabile, neprezentandu-se nici o dovada in scopul realizarii acestor „scopuri politice” de catre deputatul Daniel Buda, ba dimpotriva.

Stimate domnule Claudiu Padurean, ca jurnalist cu pretentii, de ce participati voit la aceste intoxicari ale opiniei publice, venite din partea „surselor judicire” ?

Stimate domnule Claudiu Padurean, considerati ca un scop politic este o infractiune? Cum puteti afirma ca reprezinta „dovezi” sustinerea unor „scopuri politice„?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: