h1

Despre Filip Petru, Horia Oltean, Adrian Balas si Alin Pintican, cei patru ofiteri ai CZCCOA Cluj, protejati de comisarul Toma Rus si implicati in activi- tati infractionale

Ianuarie 21, 2007

Articolul de mai jos a aparut in saptamanalul Academia Catavencu, inaintea arestarii ziaristilor din cadrul trustului GAZETA. Articolul descria mafia din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (CZCCOA) Cluj, institutia care a instrumentat, cu protectie politica, distrugerea grupului de presa GAZETA, inclusiv prin arestarea celor mai importanti angajati. Se pare ca informatiile au plecat tocmai din cadrul GAZETA, catre Academia Catavencu.

Pentru a nu se continua dezvaluirile, subordonatii comisarului Toma Rus au actionat in forta, la comanda acestuia, altfel Toma Rus, protejatii si protectorii sai riscau sa fie demascati.

Iata articolul:

„Combaterea Crimei Organizate printr-o si mai buna organizare!

Povestea de astazi vine din urbea de pe Somes, unde doua personaje controversate, ca sa nu le zicem smenari, Cristian Nedelea, cercetat in stare de libertate si Stefan Cicos,

urmarit general, s-au infratit in golanii cu mai marii Centrului Zonal de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (CZCCOA) Cluj. Astfel, Cicos, aflat in Italia, ii

plasa la comanda lui Nedelea produse de marca (haine, parfumuri, bijuterii) furate de la macaronari. Mai apoi, sub „indrumarea” lui Nedelea, marfa ajungea in mainile a patru

ofiteri din cadrul CZCCOA ClujFilip Petru, Horia Oltean, Adrian Balas si Alin Pintican, baieti buni care o vindeau mai departe. In Codul Penal scrie clar ce inseamna asta: favorizarea infractorului, complicitate la infractiunea de furt, contrabanda si evaziune fiscala, infractiuni ce isi vor gasi odihna intr-un dosar penal ce se va intocmi in maximum 10 zile. Potrivit anchetatorilor, se pare ca strain de rusinoasa afacere nu ar fi nici seful CZCCOA Cluj, comisarul Toma Rus, care, zic niste mp3-uri cu inregistrari, si-ar fi luat partea leului. Despre Toma Rus ati mai citit la rubrica asta, el fiind unul dintre cei mai bogati politisti din Romania: hectare de teren agricol si teren intravilan, un apartament de 200 de metri patrati in centrul Clujului, o casa de vacanta in localitatea Caprioara si mai multe autoturisme, printre care si un minunat Mercedes, recent achizitionat, in valoare de 74.000 de dolari. Afacerea cu obiecte furate din Italia e nimic fata de tunul dat de seful CZCCOA Cluj care, norocosul mamii, a inchiriat de curand un spatiu de la societatea

Piscicola la pretul de 200 euro / luna si imediat l-a reinchiriat Bancii Transilvania cu 2000 euro/luna. Cu 1.800 euro pe luna, altfel combati crima organizata din judet, nu?

Biroul de Investigatii

Academia Catavencu

Stimate domnule ministru Vasile Blaga, vi se pare normal ca, dintr-un salariu de politist, comisarul Toma Rus, fostul sef al CZCCOA Cluj sa aiba o avere de peste 1 mil de euro, ascunsa si la suprafata?

Stimate domnule ministru Vasile Blaga, cati comisari din Romania si din Uniunea Europeana se folosesc, precum comisarul Toma Rus, de un Mercedes de 74.000 dolari?

Stimate domnule ministru Vasile Blaga, cati comisari, din Romania si Uniunea Europeana, au, precum comisarul Toma Rus, hectare de teren, locuinte de lux si case de vacanta?

Stimate domnule ministru Vasile Blaga, cum pot sa combata criminalitatea organizata ofiteri precum Filip Petru, Horia Oltean, Adrian Balas si Alin Pintican, acuzati si cercetati pentru contrabanda, furt, evaziune fiscala ?

Stimate domnule ministru Vasile Blaga, nu vi se pare ciudat faptul ca exact acesti patru ofiteri, Filip Petru, Horia Oltean, Adrian Balas si Alin Pintican, aflati in subordinea directa a comisarului Toma Rus, sunt cei care au facut presiuni si abuzuri asupra angajatilor si colaboratorilor grupului GAZETA?

Stimata doamna ministru Monica Macovei, de ce subordonatii dumneavoastra de la DIICOT, Mircea Hrudei si Daciana Deritei, sunt colaboratori in cazul GAZETA exact cu cei patru ofiteri, Filip Petru, Horia Oltean, Adrian Balas si Alin Pintican, cercetati pentru contrabanda, evaziune fiscala si furt?

Stimate domnule general Fatuloiu, sef al Politiei Romane, cum il puteti promova intr-o functie la nivel national pe comisarul Toma Rus, care ar trebui cercetat pentru coruptie, complicitate la furt, evaziune fiscala, protejarea infractorilor? Acestea sunt meritele comisarului Toma Rus care il recomanda pentru o functie la nivel national?

Stimate domnule ministru Vasile Blaga, cum puteti accepta ca subordonatul dumneavoastra, generalul Fatuloiu, sa-l promoveze intr-o functie la nivel national pe comisarul Toma Rus, implicat in activitati infractionale? Mai exista in Politia Romana taxe de protectie?

Reclame

2 comentarii

  1. acesti 4 ofiteri va curata strazile de droguri. aveti putina incredere, ca sunt profesionisti.


  2. Asa este, curata strazile de droguri, pe care le iau ei, fara proces verbal si le comercializeaza. La fel cu hainele, la fel cu celelalte bunuri. Probele sunt la DNA si vor fi scoase la lumina. Latul se strange, mai devreme sau mai tarziu. Nu toti sefii lor pot fi corupti, la un moment dat vine unul normal, pe care sa nu-l curete, cum au facut cu Gheorghiu, pe care l-au executat.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: