h1

Manipulare clasica a lui Mihai Soica in Evenimentul zilei

Ianuarie 22, 2007

Nu o data s-a confirmat faptul ca Mihai Soica, reprezentantul cvasi-oficial al procurorilor DIICOT in mass-media, reuseste sa dea, prin speculatii si cuvinte bine plasate, turnura dorita de catre procurori a unui material de presa, in cazul GAZETA.

Iata inca un exemplu, in acest articol care se refera la trimiterea in judecata a celor arestati in cazul GAZETA. Dosarul procurorilor are, printre altele 26 de volume. Soica nu se poate abtine insa si, ca de obicei, adauga de la el cuvantul „probe„, deci in varianta Mihai Soica dosarul contine „26 de volume de probe„. Soica uita ca faptul de a fi sau nu a fi probe il hotaraste doar instanta si nu el, scribul oficial al DIICOT. De fapt, exista toate posibilitatile ca in acel dosar de 26 de volume sa nu existe nici o proba. Mihai Soica afirma insa premeditat ca dosarul contine „26 de volume de probe„, o dovada absoluta de manipulare a opiniei publice.

In acelasi articol, inainte de a cita fara ghilimele din concluziile procurorilor, deci redand permanent numai si numai concluziile si opinia acuzarii, Soica concluzioneaza inainte de a scrie povestea procurorilor si spune de la sine putere Santaje peste santaje. Din nou fara ghilimele, o alta manipulare premeditata.

Tot in acest articol, Mihai Soica utilizeaza din nou inca o expresie brevetata de el la adresa celor arestati: „grup de criminalitate organizata„. Expresia reala utilizata pentru acuzarea lor, de „grup infractional” este, cu siguranta, prea putin pentru Mihai Soica. Opinia publica si cititorii Evenimentului zilei trebuie sa fie convinsi acuzatii, fie absolventi de istorie, de drept, doctoranzi, jurnalisti – formeaza „criminalitatea organizata„.

Stimate Mihai Soica, cum se masoara castigurile tale in urma acestor manipulari premeditate, realizate fara intrerupere si uni-directionate, doar in sensul de a te antepronunta vizavi de situatia celor arestati?

Stimata conducere a Evenimentului Zilei, organ oficial al DIICOT, sunt deontologice aceste manipulari premeditate, continue si, iata, demonstrate, care fac jocurile procurorilor DIICOT, inca din faza de instrumentare a dosarului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: