h1

Inca o dovada a crimei

Ianuarie 23, 2007

Rechizitoriul din dosarul “Gazeta” a ajuns la Tribunalul Cluj. Oficial, el va deveni disponibil opiniei publice abia miercuri. “Romania libera” a reusit sa intre in posesia documentului.

Asa incepe un articol in ziarul amintit, editie aparuta cu trei zile inaintea momentului in care se afirma ca va deveni public rechizitoriul.

In acel moment, nici un avocat nu avea acces la rechizitoriu. Nici un acuzat. Era imposibila formularea unei aparari.

Fraza de inceput este dovada clara a modului de a actiona al procurorilor DIICOT. Important nu era si nu este un proces corect, in care sa se demonstreze eventuala vinovatie sau nevinovatie, capital este linsajul mediatic.

Pentru ca, in acest caz, s-a judecat in permanenta pe baza linsajului mediatic, nicidecum a probelor. Pana la momentul in care si avocatii ar fi putut sa intre in posesia rechizitoriului, presa avea la dispozitie cateva zile pentru a-i linsa pe acuzati in imaginea opiniei publice. Exclusiv pe baza acestui linsaj, urmau a hotari judecatorii; asa s-a procedat de-a lungul intregului caz GAZETA. Cum sa poata fi eliberati niste acuzati, pe care presa, publicand constant fragmente din rechizitoriu, deci scriind uni-directionat, a avut timp sa-i transforme, in ochii opiniei publice, in esenta raului?

Stimata doamna ministru Monica Macovei, aveti dovada publica, scrisa, a modului in care actioneaza subordonatii dumneavoastra. Este intalnita, in Uniunea Europeana, aceasta procedura de lucru? Asa sunt inchisi si in Uniunea Europeana cetatenii, pe baza transmiterii catre mass-media a rechizitoriului, inainte de a fi transmis avocatilor, si pe baza transformarii ulterioare a acuzatilor in vinovati, prin linsare mediatica, fara posibilitatea de a se apara?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: