h1

Mihai Soica – norma la manipulare

Ianuarie 23, 2007

Din ciclul „nu trebuie sa treaca o zi fara ca Mihai Soica sa asculte de comenzi„, acesta publica in Evenimentul zilei, organ oficial al DIICOT, chiar inainte de a avea acces avocatii, fragmente din rechizitoriul procurorilor in dosarul GAZETA.

Din nou un articol scris intr-o singura directie, fara nici macar o incercare de a parea, cel putin, echidistant. Pentru ca nu e cazul.

Titlu vorbeste de la sine, prin expresia inventata si promovata de Soica, Mafia pixurilor. Fara ghilimele.

Stimate doamna ministru Monica Macovei, care credeti ca sunt sansele avocatilor sa le demostreze judecatorilor ca arestatii nu reprezinta un pericol social, din moment ce un instrument al subordonatilor dumneavoastra, procurorii DIICOT, l-am numit pe Mihai Soica de la Evenimentul zilei, a inventat la adresa lor expresia „mafia pixurilor” pe care a consacrat-o ulterior, prin repetarea ei obsesiva de zeci de ori?

Stimate doamna ministru Monica Macovei, cum este posibil ca presa sa aiba acces la rechizitoriul unor acuzati chiar inaintea avocatilor sau inaintea acuzatilor? Primeaza respectarea dreptului la aparare si la un proces corect sau dezinformarea opiniei publice, dupa domnia voastra?
Stimate Club Roman de Presa, ce spun normele dumneavoastra deontologice in acest caz, cand un ziarist al unei publicatii centrale inventeaza si apoi utilizeaza fara acoperiere, de cateva zeci de ori, o expresie devastatoare la adresa unor acuzati, expresie pentru care nu prezinta nici o proba in toata aceasta perioada?

Stimata Asociatie a Profesionistilor de Presa din Cluj, dar normele dumneavoastra interne ce spun, referitor la intrebarea de mai sus? Sunt facultative in acest caz, abaterea de la ele se aplica doar ziaristilor de la GAZETA?

Reclame

One comment

  1. uitandu-ma pe google, am mai dat peste o chestie.trompeta pe numele ei soica a mai avut un articol in care spunea despre d-na silvia fodor ca e parte vatamata in dosar.la fel ca si carabulea.interesant nu? citind rechizitoriul nu am regasit-o.si asta a fost demult.la inceputul acestui scandal.
    oare la asta, chiar nu-i e rusine sa iasa in lume?
    manipulant, rau voitor, lingau, umil si multe alte epitete i s-ar mai putea atribui.oricum din cele mai abjecteLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: