h1

Linsajul mediatic din Romania libera

Ianuarie 25, 2007

Unul din cele mai pure articole de presa de iz stalinist este articolul aparut in Romania libera, referitor la Ioan Otel.

Nu citam din articol, pentru ca este inutil.

In cel mai clar stil de denunt la Securitate, ziarul Romania libera publica o compunere absolut odioasa din punct de vedere jurnalistic, deontologic etc. etc., si din alte puncte de vedere de acest gen, valabile si imputabile exclusiv in cazul celor de la GAZETA, nu si al celorlalti jurnalisti.

De retinut este faptul ca, asa cum nici in denunturile la Securitate nu se prezentau dovezi, si acest articol este o succesiune de acuzatii, defaimari, delatiuni, minciuni, fara a se invoca nici cea mai mica proba in sustinerea lor, fara a se oferi nici macar argumentul unor citate din martori care sa sustina acuzatiile.

Important este altceva – articolul trebuia sa apara in preajma judecarii punerii in libertate a celor arestati. Ori, comanda trebuia executata, iar ei – demonizati in opinia publica, nu conteaza cum, conta rezultatul final.

Este de asemenea de retinut ca, in zilele cruciale ale judecarii punerii in libertate a celor arestati, Romania libera a apasat serios pedala de acceleratie a acuzatiiilor dure si nefondate, fiind conducator de pluton in armata de publicatii utilizate de DIICOT pentru acuzarea publica a celor arestati in cazul GAZETA.

Defaimari, delatiuni, minciuni, fragmente din rechizitoriu, toate materiale uni-directionate au fost servite en-gros opiniei publice in zilele de 24 si 25 ianuarie.

Domnule Claudiu Padurean, sef nou al Asociatiei Profesionistilor de Presa din Cluj, articolul scris in publicatia la care lucrezi si tu, respecta solicitarile procurorilor si normele „deontologice” ale Asociatiei respective? Este suficient de bine facuta turnatoria incat sa va asigurati ca acuzatii raman inchisi?

De altfel, si tu, Claudiu Padurean, in pofida unui aer de independent, ai participat cu fervoare la hora demonizarii acuzatilor, in zilele in care era nevoie sa fie convinsi judecatorii ca arestatii sunt pericolul public nr. 1 al Romaniei. A fost bine servit  – asimilat rechizitoriul si bine „pus in valoare„. De retinut.

Reclame

One comment

  1. imi pare rau pt padureanu care da crezare mai mult unor rromi despre care se stie ca s-au ocupat cu afaceri necurate decat unor politisti.Mai mult se stie ca aceasta chestie au reclamat-o toti rromii aurari din tara.s-a verificat si s-a vazut.sti cand?probabil atunci cand inca tu ascultai povesti despre zane si feti frumosi. padureanule, pt informarea ta de jurnalist care se presupune ca e tare de tot, afla ca otel, tot din cauza ca-l mancau altii ca si tine a fost supus controlului averii.poti vedea cu ochiul liber, asta in cazul in care nu ai sa-ti pui din nou ochelarii de cal specifici si de care am impresia ca nu te desparti ca in anul 1999 acesta detinea exact ceea ce are acum mai putin masina care a vandut-o. articolul il gasesti in clujeanul. e suficient sa dai un search pe google.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: