h1

Mesaj obscen si imoral

Ianuarie 27, 2007

Vasile Racovitan si Codruta Simina sunt doi oameni pe care nu-i cunosc, dar care afirma despre ei ca sunt jurnalisti. Sunt undeva, ca varsta, din cate mi-am dat seama, intre pensia pubertatii si maturizare cu forceps.

Unii le dau dreptate, altii nu. Cand spun ca sunt jurnalisti.

In aceasta calitate incerta, ii cer demisia lui Emil Boc, primarul Clujului, pentru faptul ca i-a raspuns la telefon lui Liviu Man. Emil Boc nu i-a rezolvat lui Man nici o afacere, ba chiar dimpotriva, se observa din convorbirea respectiva si din urmarile sale.

Vasile si Codruta considera insa ca este moral ca Emil Boc sa-si dea demisia, pentru ca i-a raspuns la telefon lui Liviu Man, chiar daca Liviu Man nu i-a cerut nimic lui Emil Boc si chiar daca Emil Boc nu i-a oferit nimic lui Liviu Man.

Calitatea in care Vasile si Codruta ii cer demisia lui Emil Boc este si ea una incerta, pe undeva intre „cetatean” si „jurnalist„.

Sa lamurim un lucru, din punct de vedere legal, nici Emil Boc si nici Liviu Man nu au gresit cu nimic, dar absolut cu nimic. Ceea ce recunosc pana si Vasile si Codruta.

Problema este sustinuta la nivel moral, atat de Vasile cat si de Codruta.

Si acum, pentru Vasile si Codruta:

Cine sunteti voi si ce ati scris in viata voastra, ca sa va spuneti „jurnalisti„? Eu nu am descoperit argumente in acest sens. Totusi, voi argumenta si „ca si cum” as accepta ca sunteti jurnalisti.

Diferenta dintre legal ilegal, moral imoral

Legal este ca Emil Boc sa-i raspunda la telefon lui Liviu Man.

Legal este ca toate societatile sa-si plateasca datoriile catre stat. Ilegal este ca Mediapro, fostul vostru loc de munca, sa beneficeze, cum a beneficiat ani la rand, de facilitati la plata datoriilor catre stat si sa utilizeze faptul ca nu si-a platit taxele ca un santaj la adresa Puterii, indiferent care ar fi ea. Documentati-va, daca nu stiti despre ce vorbesc. Dar sunt sigur ca nu e nevoie, doar sunteti jurnalisti.

Legal este ca societatile lui Liviu Man si ale celorlalti arestati sa-si plateasca datoriile catre stat, altfel sa falimenteze. Sa nu utilizeze neplata datoriilor catre stat ca forma de santaj la adresa Puterii.

Prin urmare, legal, Mediapro, fostul vostru loc de munca, a santajat, pentru a nu-si plati datoriile.
Societatile lui Liviu Man si-au platit datoriile sau au intrat in faliment. Deci, din acest punct de vedere, nu exista nici legalitate si nici egalitate intre Liviu Man si Mediapro.

Moral, voi doi, Codruta si Vasile, ati fost platiti prin neplata datoriilor de catre Mediapro, trustul unde ati fost angajati. Moral, ati fost platiti cu bani care trebuia platiti nenorocitilor de pensionari sau elevi. Moral, Codruta si Vasile, eu nu am fost intrebat daca sunt de acord ca, din taxele pe care le platesc eu, sa tin in viata Mediapro, trustul unde lucrati voi, si sa fiu de acord cu neplata de catre acesta a datoriilor catre stat.

Moral, Codruta si Vasile, voi ati incasat, ca salarii, bani care li s-ar fi cuvenit altora, contribuabililor care isi platesc taxele la zi sau sunt executati.

Moral, Codruta si Vasile, nu cunosc nici o luare de pozitie publica in care sa infierati practicile ilegale ale fostului vostru angajator. Moral, Codruta si Vasile, ati fost platiti din bani furati. I-ati cheltuit bine?

Moral, Codruta si Vasile, nu cunosc nici o luare de pozitie a voastra fata de indobitocirea zilnica, sistematica, a romanului, cu livrarea de doze de Vacanta Mare, Gigi Becali si La Bloc, in presa scrisa si televiziunile de pe urma carora ati trait.

Moral, Codruta si Vasile, trustul unde ati lucrat exploateaza handicapuri fizice la ore de maxima audienta, obtinand profit de pe urma prezentarii in piata publica a unor persoane cu dizabilitati. Nu, nu este o activitate umanitara. Este chiar profitabil sa te imbogatesti si sa fi retribuit dupa ce pui copii cu sindromul Down sa se chinuie in prime-time. Moral, Codruta si Vasile, nu ati protestat cand acestui tip de celebrare la ore de maxima audienta a deficientelor fizice li s-a adaugat prezentarea acestora in ziarul unde ati lucrat.

Moral, nu ati protestat dintr-un motiv simplu, Codruta si Vasile. Pentru ca de acolo va luati banii. Ce valoare baneasca au 5 min cu 2 copii cu sindromul Down, in sms-uri trimise?

Acestia au fost „jurnalistiiVasile si Codruta.

Moral, Vasile si Codruta nu au protestat deloc in momentul in care au fost taiati arborii de pe Bd. Eroilor, desi nu era o necesitate.

Moral, Vasile si Codruta nu au spus nimic de faptul ca maidanezilor pe care ii asasineaza incet pedistul Cataniciu li se serveste gheata, atunci cand nu sunt exterminati cu bucatile de lemn rupte din garduri.

Moral, Vasile si Codruta nu au facut multe altele… ca si cetateni. Uitati-va prin oras, prin Cluj Napoca, retineti ce nu va place si retineti ca, moral, desi aveau posibilitatea, Vasile si Codruta au tacut.

Acum, Vasile si Codruta lucreaza la Romania libera. Dar ajunge pentru acest episod.

Am primit un mail si trebuie sa-i dau un numar de inregistrare, si apoi sa-si spun omului, politicos, ca nu se poate. Stiu ca moral am gresit, dar adresa mea fiind publica, si spam-ul e la fel.

Si, la urma urmei, e chiar cool sa te iei intr-un mod kitchos de Emil Boc. Altfel, ai fi la fel de trendy ca un second-hand.

Reclame

7 comentarii

 1. lasa-i ma in saracie… Nu merita sa scrii de ei, nu vezi ca asta vor sa ii auda cineva si pe ei? Nu-i baga in seama, ca asta cauta… keep walking, cum zice ardeleanu`


 2. Asa cum tu nu ma cunosti pe mine, asa nu te cunosc nici eu
  Sincer, nici nu imi doresc
  In rest, daca tot stii atat de multe despre mine… de ce nu te interesezi sa afli ca eu nu mi-am luat salariul de la Mediapro! MAi sapa si vei vedea ca e vorba despre alte societati!


 3. codruta si vasile macar au facut afirmatii in nume propriu. in cazul dumneavoastra, legal puteti sa spuneti orice. moral ar fi sa o faceti sub o identitate clara. si cu niste argumente mai puternice decat niste consideratii despre trustul lui sarbu. pentru ca, nu uitati, in cazul despre care vorbim, e vorba de niste acuzatii grave aduse unor lideri de trust.
  am incasat banii pe care i-am muncit, daca stiti foarte bine ce se petrece in lumea presei clujene, cu varf si indesat. ar fi placut daca ati aduce niste acte prin care sa dovediti afirmatia aceea generalista ca am luat banii altuia. ar fi corect din punct de vedere jurnalistic. si moral. doar ca sunt doua notiuni care nu au niste valente foarte clare in cazul dumneavoastra, n’est pas?

  P.S. kitschos este varianta corecta:)


 4. vasileracovitan: Referirile erau la grupul Mediapro.
  cru: contraargumentele sunt alese, uneori, in functie de cum suna afirmatiile care se combat.


 5. alteori in functie de cum aveti dumneavoastra chef. identitate, nimic?:)


 6. cru: nu, nu in functie de chef, ci in functie de cum este manipulata realitatea. identitate – nimic, nu e important cine sunt, cel mult ceea ce spun.


 7. fara identitate: nimeni a spus lucrurile alea pentru care nimeni este responsabil:)Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: