h1

Ţaţa Popescu se dă Judecător naţional

Februarie 2, 2007

Descopăr, după dramaticele încercări la care este supus colectivul trustului GAZETA, că încă două persoane au făcut fixaţie asupra mea.

În afară de invariabilii Tărău & cloaca, au mai apărut „marii” ziarişti Dan Diaconescu şi Cristian Tudor Popescu. Dacă primilor le înţeleg resentimentele şi frustrarea, iar lui Diaconescu iresponsabilitatea, reacţia lui CTP e mai întortocheată. Împrejurarea că sunt editorialist la GAZETA, alături, printre alţii, de judecătoarea Andreea Ciucă, fosta preşedintă a Tribunalului Mureş – o doamnă asupra căreia CTP şi-a vărsat mitocăneşte obida şi a stigmatizat-o cu blamul prezumţiei de vinovăţie – i-a iritat ipochimenului, din nou, gărgăunii.

În comunicatul de presă dedicat evenimentelor de la Cluj, conceput şi semnat de CTP în numele Clubului Român de Presă, după ce-şi abandonează colegii în cuşca pregătită cu atâta patimă şi pe măsura lui, inginerul Popescu se antepronunţă – veche meteahnă – asupra vinovăţiei acestora.

Cu superioritate nedisimulată, cu toată scârba ce se chinuie încontinuu să se elibereze din el, cu o suficienţă de neam prost, ţaţa Popescu îşi permite să dea verdicte, fără să fi văzut vreodată dosarul şi probele, fără să aibă cele mai elementare noţiuni de drept. Ştie el…

Mai zice ţaţa Popescu, flegmând mărunt, că, pe deasupra, conducerea trustului GAZETA a „discreditat” profesia de gazetar „prin angajarea pe post de jurnalişti a unor foşti poliţişti şi procurori”. În perindarea din aceeaşi seară pe la câteva posturi naţionale de televiziune, lui CTP i-a scăpat porumbelul şi a rostit numele meu, “procurorul” care nu are voie să scrie fără legitimaţie de la el.

Cum am îndrăznit, dacă “am fost implicat în scandaluri”, zice rentierul “Scânteii”? Să ştii, ţaţo, că doar aceia ca tine m-au implicat!

O să trimit Clubului Român de Presă, să constate şi să se pronunţe, actele care dovedesc ce rol ai avut în scandalul Tărău-Lele-Panait, alături de Laura Gal, altă angajată a “Adevărului”. Să ştie lumea cum aţi fost folosiţi ca iscoade de procurori, sperând că reacţionez după tipicul vostru.

Nu sunt condamnat şi nici nu voi fi vreodată, mai ales că nici trimis în judecată nu sunt, spre deosebire de patroni de presă, de “comentatorul” Adrian Năstase, sau alte persoane publice alături de care CTP combate fără pudibonderie. De ce? Pentru că niciunul nu-i ameninţă privilegiul de a avea numai el monopolul cumulului profesiilor de gazetar şi judecător!

Cum ar fi arătat presa postdecembristă dacă accesul în “profesie” s-ar fi făcut pe baza legitimaţiilor pe care mai visează încă să le elibereze CTP sau alt coleg de-al lui de la Scânteia? Este greu de imaginat. Cum am fi fost, noi ziariştii de rând, pedepsiţi de tartorul Popescu dacă nu am fi urlat alături de el împotriva războiului din Serbia şi contra “imperialismului” NATO?

Câte alte gafe nu a făcut, fără să aibă buna creştere de a-şi cere vreodată iertare? Un singur răspuns e cert: dacă, după ‘89, oamenii normali ai acestei ţări l-ar fi urmat un pas pe inginerul Popescu, ajuns ziarist, graniţa UE s-ar fi blocat bine de tot, pentru multe decenii, undeva pe linia Borş-Nădlac.

Farmecul presei constă tocmai în multidisciplinaritatea celor care o practică. Acelaşi eveniment este relatat şi interpretat din alt unghi şi oferă altă perspectivă dacă vine de la un medic decât de la un inginer, de la un jurist decât de la un economist, de la un istoric decât de la un poliţist. Eu, de pildă, m-aş grăbi să-l recitesc pe Lombroso, altcineva şi-ar verifica buzunarul în care-şi ţine portmoneul, nana Saveta şi-ar face cruci dese. Altul, mai sensibil, ar suna să se interneze când, de fapt, au în faţă acelaşi personaj. Nu spun pe cine.

Alexandru Lele”

Editorial aparut in Buna ziua, Ardeal in data de 6.11.2006

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: