h1

Averea comisarului Toma Rus, in anul 2005

Februarie 3, 2007

In martie 2005, saptamanalul Clujeanul a publicat un articol referitor la averea lui Toma Rus, la acea vreme sef al CZCCOA Cluj, personajul care a instrumentat din punct de vedere logistic arestarile din dosarul GAZETA.

Printre altele, despre comisarul Toma Rus se spun in articol urmatoarele:

„unul dintre cei mai bogaţi poliţişti clujeni”

„conform declaratiei de avere, la „1 noiembrie 2004, şeful CZCCOA Cluj are 8,61 hectare de teren agricol, 1,37 hectare de teren intravilan, un apartament de 200 de metri pătraţi în centrul Clujului, o casă de vacanţă în construcţie, plus două autoturisme – un Opel Vectra, fabricat în 1994, şi un Audi A4, fabricat în 2002”

„casa de vacanţă în satul Căprioara, din comuna Recea Cristur”

„costurile totale ale construcţiei au fost estimate la 6 miliarde de lei” (casa de vacanta de la Recea Cristur)

„Lunar, în urma acestor afaceri, câştigăm 20.000 de euro, pentru care plătim impozite la stat” – Toma Rus, referindu-se la cele doua farmacii din Cluj Napoca si Panticeu, trecute pe numele sotiei sale.

„Am renunţat la Opel, iar acum vreau să îmi cumpăr un Porsche Cayenne, care costă 100.000 de euro.” !!!

„Casă de la stat

Atribuirea spaţiului de pe Calea Dorobanţilor închiriat de comisarul Toma Rus companiei de telefonie Telemobil a fost făcută cu ajutorul unei „inginerii”. Familia şefului CZCOA Cluj a primit spaţiul de la Consiliul Local, în condiţiile în care deţinea deja un apartament în cartierul Zorilor, însă, potrivit legii, nu putea primi altul de la stat. Şi fratele comisarului Toma Rus a primit un apartament de la Primărie, în Piaţa Unirii. Şeful CZCCOA a explicat că apartamentul din Zorilor nu era al său, ci al socrilor lui.”

Iata un politist care recunoaste public ca „afacerile” sunt ocupatia sa. Mai mult, isi recunoaste si veniturile in urma acestora – „Lunar, în urma acestor afaceri, câştigăm 20.000 de euro”.

Evident, Toma Rus este lasat de superiorul sau, chestorul Fatuloiu, seful Politiei Romane, sa-si desfasoare in continuare in liniste afacrile, ba mai mult, i se ofera si protectie. Ce dovada mai concreta trebuie decat insasi recunoasterea de catre Toma Rus a faptului ca, in calitate de politist, are „afaceri”?

Domnule ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, vi se pare normal ca in Romania, in subordinea dumneavoastra, sa existe un politist care sa-si permita sa declare public ca isi va cumpara Porsche Cayenne de 100.000 de euro in urma unor afaceri?

Cat de retardati trebuie sa ne simtim ca sa fim convinsi ca, de pe urma unei farmacii orasenesti si a uneia satesti se obtin profituri de 15 – 20.000 de euro pe luna?

Domnule ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, politistul Toma Rus, fost sef al BCCOA Cluj este milionar in euro, in 3 ani, conform propriei declaratii, de pe urma unei farmacii orasenesti si a uneia satesti! Vi se pare ca activitatile sale sunt legale? Care este marja de profit a unei farmacii?

Domnule ministru Vasile Blaga, cine a verificat averea comisarului Toma Rus si in ce perioada ? Au fost facute publice concluziile? Cati comisari din Romania au afaceri care sa-i faca milionari in euro, din bani cinstiti?

Domnule ministru Vasile Blaga, doamna ministru Monica Macovei, bunurile tuturor acuzatilor si arestatilor din dosarul GAZETA (10 persoane), luate impreuna, nu sunt nici macar la jumatatea valorii averii comisarului Toma Rus, care a inscenat si realizat logistic intreg dosarul GAZETA!

Cum este posibil ca, in ochii ministrilor Vasile Blaga si Monica Macovei, sa nu fie suspecta o avere de milioane de euro a unui functionar public, dar sa fie suspectate de spalare de bani persoane private care stau in chirie, nu au masini sau locuinte?

Reclame

6 comentarii

  1. chestia cu profiturile se poate verifica foarte usor pe site-ul http://www.mfinante.ro.le da din 2000 incoace.vedeti daca a avut sau nu anual acest profit de 20.000 euro.eu am sa ma uit chiar acum.


  2. legea 115/96 actualizata.cititi


  3. Rusu Toma are conform declaratiei lui de avere venituri de aproximativ 370 de milioane din salariu si in plus 450 de milioane din dividende. Cum naiba atunci castiga 20.000 de Euro pe luna? E un mincinos si un impostor. E evident ca banii pe care afirma ca ii are lunar provin din surse negre. Trebuie luat la puricat si se vor afla multe………


  4. Multumesc pentru ponturi, o sa ma uit. Nu cred ca banii provin din surse negre, cat din surse albite.


  5. Ia mai lasati-l in pace pe Toma, credeti ca e singurul care are afaceri? El cel putin e cinstit si recunoaste ca le are, pe cand altii, mult, mult mai ticalosi, nu le recunosc, si apropo, „farmacia oraseneasca” e in centrul orasului, cu un vad comercial foarte bun………..asa ca………lasati-o balta. Mai lasati omul in pace!


  6. Ii urez sanatate maxima, sa reziste vietii in penitenciarele patriei. Cel mai bogat politist din Romania merita o celula cu toate dotarile.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: