h1

Obae si Bala in organul oficial al DIICOT

februarie 6, 2007

Manipularea in dosarul GAZETA a fost executata si prin mijloace, aparent, corecte, deontologice. Dar principiul materialelor a ramas acelasi – li s-a permis acuzatorilor, inclusiv din randul jurnalistilor compromisi, dar cu autoritate, sa apara cu minciuni in public.
Petrisor Obae si Alexandru Bala (mda, stiu, asa ii cheama, Bala si Obae) s-au gandit in data de 1 noiembrie ca arestarile din dosarul GAZETA de la Cluj trebuie cumva fructificate. In acest sens, realizeaza un pseudo-material, evident scris intr-un singur sens, pornind de la premisa ca arestarile de la Cluj sunt bazate pe fapte reale. Nu erau. Dupa mai bine de trei luni, inca se cauta probele.

Dar Obae si Bala nu puteau scrie decat asa, in Evenimentul Zilei, organul oficial al DIICOT.

Sa comentam raspunsurile intervievatilor, la intrebarile: „1. Care sunt implicatiile asupra presei; 2. De ce se intampla acum; 3. Vor urma alte cazuri; 4. S-a ajuns aici din cauza jurnalistilor-vanzatori de publicitate?”

Corina Dragotescu: „Din pacate, in teritoriu astfel de cazuri nu sunt singulare…”. Corina Dragotescu, aveti dovezi pentru a va sustine afirmatia? Ce inseamna ca „nu sunt singulare”, de ce porniti de la premisa ca in in cazul GAZETA se justifica acuzatiile si arestarile, nu trebuie sa se pronunte intai justitia?

„2. Nu cred in scenarii. Cred ca acum s-a umplut paharul.” Corina Dragotescu, credeti ca in sala de judecata va merge mereu ulciorul la apa, cum pretindeti impreuna cu procurorii DIICOT? Soarta unor oameni, a fi arestati sau a fi judecati in stare de libertate ar trebui, dupa gandirea dumneavoastra, sa se bazeze pe ce „credeti” sau pe ce „cred” altii sau ar trebui sa se bazeze pe probe, pe dovezi temeinice? Eu cred ca ati lucrat si lucrati pentru cei mai mari doi infractori ai Romaniei, Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vantu, dar asta nu ma determina sa le cer arestarea sau sa fiu de acord cu arestarea lor, daca nu exista dovezi temeinice.

„4. Sunt doua categorii de jurnalisti santajisti: cei care au fost ziaristi-vanzatori de publicitate si au dat apoi de gustul banilor si cei care au facut presa pentru asa ceva.” Corina Dragotescu, de ce favorizati infractorii? De ce nu dati publicitatii aceste infractiuni, de ce nu le supuneti judecatii in piata publica? De ce tainuiti practici infractionale in cadrul breslei jurnalistilor, din care faceti parte? Ce credibilitate morala aveti atat timp cat aveti cunostinta de infractiuni, dar nu le dezvaluiti?

Cristian Tudor Popescu
„2. (De ce abia acum? – n.r.) Aceasta este intrebarea. Nu de ce au fost arestati, ci de ce abia acum?” Cancerul presei romanesti, omul care patroneaza toate infractiunile din presa din postura de sef al Clubului Roman de Presa, se ante-pronunta in cazul unor persoane pe care nu le cunoaste, nu le-a vazut sau citit niciodata. Nu asteapta hotararea justitiei, pentru el sunt deja vinovati. Cristian Tudor Popescu, acceptati ca trebuie sa fiti acuzat de favorizarea infractorului, atat timp cat cunoasteti activitatile ilegale din cadrul presei centrale si locale, si nu ati luat atitudine, punctual? Aveti dovezi, repet, dovezi, pentru a va sustine afirmatiile in cazul dosarului GAZETA sau sunt, ca de obicei, simple speculatii?

„3. Ar fi necesar sa urmeze si alte demascari de genul acesta, deoarece cazul de la Cluj nu e singular, mai exista astfel de practici si in presa locala, si in cea centrala”. Cristian Tudor Popescu, ce demascare a avut loc la Cluj? Delatiuni si minciuni – da, dar ce demascare a avut loc? Aveti vreo proba pentru ceea ce afirmati? Repetati faptul ca exista astfel de cazuri in presa centrala si locala – cine sa le demaste, daca nu dumneavoastra, presedintele al Clubului Roman de Presa? Sa le demaste femeia de serviciu sau soferul de la Clubul Roman de Presa, sau e sarcina dumneavoastra sa nu favorizati infractorii care va sunt colegi?

„Cazul de la Cluj nu e generat de o problema de genul acesta. Acolo s-a facut presa neagra, cu santaje si extorcari in toata regula”. Inca o data, Cristian Tudor Popescu, aveti dovezi pentru aceste mizerii? De ce sunteti atat de sigur? Pentru ca vorbeste lumea? In fata instantei de judecata ce conteaza, faptul ca niste oameni au gresit cu ceva si ca exista dovezi impotriva lor sau faptul ca Cristian Tudor Popescucrede” ca sunt vinovati? Verificati argumentele judecatorilor si procurorilor, veti vedea ca gandirea dumneavoastra a fost citata de catre acuzare, felicitari. Ati bagat in puscarie oameni pe care justitia nu i-a condamnat.

Razvan Martin, coordonator Freeex

„nu m-au mirat cazurile de la Cluj sau Iasi. In interiorul breslei se vorbea despre asta, dar niciodata cu exemple concrete”. Razvan Martin, adica sunteti, ca jurnalisti, o breasla de catei fricosi, de turnatori, care nu sunt in stare sa prezinte dovezi ale unor infractiuni, cand e cazul, nici macar pentru cei din randul lor, corect?

2 comentarii

  1. interesant ar fi ca din breasla jurnalistilor sa vina unu care sa spuna ca stie ceva concret si sa sustina cu probe palpabile.nu se va gasi unul singur in ceea ce priveste gazeta.
    ctp este paranoic, scuipa venin la fel ca o boa in calduri desi ar fi mai potrivit sa-i spun altfel.cred ca a inceput sa improaste si sa condamne de frica sa nu-l ia pe el sa distraga atentia si sa faca pe imaculatul.ctp nu esti si o sti bine.tine-ti gura aia spurcata care oricum in acele zile a vorbit de una singura….fara creier.de fapt, dupa ultimii tai ani de domnie, si ascultandu-te de cate ineptii esti in stare stau sa ma gandesc daca ai macar juma de gram de creier.poate ii fi avand, chiar mai mult dar ori e bolnav, ori il folosesti in alte scopuri numai de tine stiute.INGINERULE…..te pricepi la inginerii, ….nu spun de care.te las pe tine daca ai un pic de demnitate sa o recunosti


  2. De inteles cum gandeste CTP, daca ne gandim ca specialitatea lui e SF-ul…



Lasă un comentariu