h1

Despre Toma Rus, fost sef al BCCO Cluj si finantatorii & papusarii sai

Martie 28, 2007

In urma unei solicitari publice a Gazetei de Cluj, noul sef al BCCO Cluj, comisarul Gheorghiu, a fost nevoit sa inceapa dezvaluirea dedesubturilor cu privire la afacerile desfasurate sub paravanul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, pe perioada in care la conducerea sa se afla comisarul Toma Rus.

Astfel, comisarul Gheorghiu a recunoscut ca BCCO Cluj a fost subventionata / sponsorizata cu bunuri si combustibili in valoare de aproximativ 30 000 de euro de catre Banca Transilvania (85 % din suma amintita) si Terapia.

Am afirmat raspicat, pe acest blog, ca Toma Rus, fostul sef al BCCO Cluj nu este decat o marioneta in mana unor papusari, organizatorul logistic al arestarii grupului Gazeta si al abuzurilor savarsite asupra celor de la GAZETA.

Acum incep sa apara si dovezile fizice. Prima dintre ele o constituie legatura intre finantatorii lui Toma Rus si acuzatorii grupului Gazeta, care sunt unii si aceiasi.

Este de notorietate (recunoscut chiar de ei insisi) faptul ca printre greii Bancii Transilvania se afla Marius Nicoara (presedintele liberal al CJ Cluj, constituit ca parte vatamata in dosarul GAZETA), Horia Ciorcila si apropiatul sau, Goia (martori ai acuzarii in dosarul Gazeta.)

Sa punem cap la cap niste fapte, pentru a le simplifica misiunea celor care il vor pune sub acuzare si aresta pe fostul sef al BCCO Cluj, comisarul Toma Rus. Aresta doar pe el, in prima faza.

BCCO Cluj, sub conducerea lui Toma Rus, primeste de la Banca Transilvania sponsorizari in cuantum de minim 25.000 de euro, in combustibil. Se recunoaste public, chiar de catre noul sef al BCCO Cluj.

Toma Rus, in calitate de persoana fizica si proprietar, incheie cel putin un contract de inchiriere a unui spatiu aflat in proprietatea sa, de asemenea cu Banca Transilvania, contract cu o valoare lunara de aproximativ 2000 de euro (recunoaste acest lucru inclusiv Toma Rus, public, in saptamanalul Clujeanul). De asemenea, se pare ca mai exista un astfel de contract pentru un spatiu in Panticeu, judetul Cluj.

Deci, Toma Rus intermediaza sponsorizari de la Banca Transilvania de minim 25.000 de euro pentru institutia sa si primeste minim 2.000 de euro / luna cash, in buzunarul propriu, tot de la Banca Transilvania, ca persoana fizica.

Ulterior, avand martori ai acuzarii si parti vatamate persoane din cadrul staff-ului Bancii Transilvania (Marius Nicoara, Ciorcila, Goia, Turcu), Toma Rus coordoneaza logistic arestarea si abuzarea de catre subordonatii sai a unor ziaristi, recunoscuti ca fiind apropiati gruparii rivale celor de la Banca Transilvania si liberalilor.

Intrebare: in momentul in care mergea sa negocieze cu Banca Transilvania contracte, cum facea Toma Rus??? Probabil, Toma Rus vorbea cam asa:

„Domnule Nicoara, domnule Ciorcila, in prima parte a discutiei vreau sa negociem despre ceea ce oferiti institutiei pe care o conduc, BCCO Cluj, iar in a doua parte ma voi transforma in persoana fizica si vom negocia ceea ce imi dati cash mie, personal!” ???

„Domnule Nicoara, domnule Ciorcila, cred ca e bine ca institutiei pe care o conduc sa-i dati combustibil, intrucat am declarat in publicatia Clujeanul ca vreau sa imi cumpar un Porsche Cayenne, si voi avea si eu nevoie ulterior de combustibil pentru limuzina, iar mie sa-mi dati, sa zicem, 2000 de euro pe luna, urmand sa va amintesc ca mai am sa va propun un spatiu, in Panticeu, dar pe care il vom negocia ulterior”.

Iar domnii Nicoara si Ciorcila, probabil spuneau:
„Uite, Tomita, cum facem. Iti dam benzina de vreo 25.000 de euro, e bine asa, sa aveti si voi pentru masinile voastre, iar tie iti dam 2.000 de euro pe luna pentru spatiul ala al tau, urmand ca in cazul in care mai ai spatii prin judet, sa gasim o formula sa ti le inchiriem si pe alea. In schimb, ne deranjeaza unii din presa, pune-i te rugam si tu in miscare pe baietii tai de la BCCO si arestati-i un pic pe astia de la GAZETA; ne tot musca, poate sa ii dam un semnal si lui Boc…”

Domnule ministru al Administratiei si Internelor Vasile Blaga, domnule chestor Fatuloiu, sef al Politiei Romane, cat sunt de legale si morale astfel de negocieri (dovedite prin documente, asumate inclusiv de catre dumneavoastra), intre Toma Rus, sef al BCCO Cluj, si grupuri private de interese?

Cam cat de des credeti ca se intalnesc asemenea coincidente in Uniunea Europeana, ca sefi din Politie sa negocieze in acelasi timp sponsorizari pentru institutia pe care o conduc, bani cash pentru ei (minim 2.000 euro / luna), ulterior sa se foloseasca de fix aceiasi finantatori atribuindu-le calitatea de parti vatamate sau martori ai acuzarii?

Q.e.d

Ati citit un expozeu asupra mafiei trans-institutionale, cu ramificatii in Guvern si cabinetul primului ministru (partea vatamata Mircea Chertes, consilier al lui C. P Tariceanu), mafie care plateste si incaseaza, mafie care aresteaza, abuzeaza si conduce, prin interpusi din institutii (BCCO, DIICOT) mai mult decat o buna parte a economiei, chiar destinele si libertatea unor oameni.

PS: In definitv, care e adevarata fata a Bancii Transilvania? E o banca serioasa, cu investitori onorabili, precum BERD, sau e structura mafiota clara care, sub acoperirea imaginii BERD, actioneaza ca grupare mafiota, cu ierarhie paralela fata de cea oficiala, cu interpusi finantati in mod oficial in Politie si Procuratura, in mainile catorva papusari?

Reclame

3 comentarii

  1. ar trebui hejduk sa te interesezi un pic legat de comisioanele pe care acest abject personaj le ia de la o anumita firma, mare, din cluj.e sigura chestia.tu vezi ce faci.de fapt la un moment dat s-a si scris intr-un ziar ca s-a luat la bataie cu respectivul patron al firmei intr0un bar din cluj urland ‘ma pula, unde sunt comisioanele mele’si daca ai putea face rost de probe ar fi perfect.asta trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut si adevarul e ca cineva tot trebuie sa se apuce sa scormoneasca rahatul lui.numai vezi sa-ti iei o masca hejduk, rahatul in care s-a scaldat toma pute rau de tot


  2. rectific.nu am foslosit bine timpul.nu s-a scaldat ci inca se scalda.depinde si de noi toti pana cand


  3. avand in vedere numeroasele taxe pe care e obisnuit Toma Rus sa le incaseze, dupa sesizarile pe care le primesc, mi-e foarte greu sa identific o singura firma. Pentru ca, dupa toate semnele, nu e numai o singura firma, e sustinut financiar de o buna parte a oligarhiei locale (baietii destepti din PNL Cluj, fostii securisti in slujba lor etc. )Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: